Veinge MCK logga

Medlemssystem och avgifter 

Medlemssystem

 • Minst 2 poäng ska komma från att ha varit träningsansvarig. Ett grundkrav i medlemsskapet är att vara träningsansvarig som krävs av medlemmen oavsett om man innehar träningskort eller ej.
 • Obligatorisk närvaro (gäller förare som vill köra KM:et) de timmarna innan KM vi arbetar för att få vara med och köra. 1 poäng/tillfälle.
 • 12 poäng för 2 eller fler förare i samma medlemskap och 6 poäng för enskilda förare per kalenderår krävs för att få gratis träningskort nästkommande år.
 • Alla på samma adress har rätt till träningskort om hushållet har tjänat in tillräckligt med poäng.
 • När föreningen arrangerar tävlingar förväntas du som medlem att medverka då det är viktiga evenemang för fortlevnaden.
 • Olika frivilliga intressegrupper med mer specifika områden finns också för den som vill bidra lite extra och har möjlighet att samla ytterligare poäng.


Som krafttag till att fler skall hjälpa till med kringarbeten i klubben har det beslutats att för dem som hjälper till ska inte medlemsavgiften höjas nämnvärt, men de som hellre bara utnyttjar banan utan att hjälpa till med kringarbeten skall inte ha samma villkor.


Som helt nytillkommen medlem kan du utöver de 500 kr i medlemsavgift lösa ett träningskort för 700 kr=1100 kr. Blir du medlem efter 1/7 behöver du arbeta ihop6 poäng för att få gratis träningskort året därpå och före 1/7 gäller 12 poäng om du är 2st eller fler förare. Vid 1st förare på adressen gäller hälften av poängen. Därefter gäller samma regler som om man varit medlem innan. Se under avgifter. Har du inte varit medlem på 3 säsonger så räknas du som en ny medlem.


Avgift 500 kr för ett medlemskap och 700 kr för ett träningskort gällandes år 1. Har man arbetat ihop tillräckligt med poäng under ett kalenderår tilldelas man träningskort för nästa kalenderår. Det enda man då betalar ändå är medlemsavgiften. Man får också ta del av ytterligare förmåner som ett extra tack. Om inte så se exempel 1 en bit ned hur du går tillväga.


Medlemsavgiften 500 kr + 3000 kr i träningskort. I medlemsavgiften får medlemmen ta del av aktiviteter/träningar i klubben. Innehar man inget träningskort tillkommer vanlig träningsavgift per tillfälle/träning/aktivitet. Grundkravet är dock att man är medlem. Detta system bygger på att varje poäng är värd 250 kr, så oavsett om man som medlem endast lyckas få ihop 1 poäng eller stupar på mållinjen med 11 poäng så blir deras träningskort billigare året därpå med motsvarande poäng man arbetat ihop x 250 kr.


Inbetalningen av medlems- o träningskortavgift gäller för alla som bor på samma adress oavsett hur många förare som bor på den aktuella adressen. Det går bara att arbeta ihop poäng till sig själv eller någon i sin familj. Brytdatum för poänginsamling är 31/12. Var och en ansvarar för att man registrerar sin närvaro vid aktivitet (insamlade poäng baseras på detta).


Ex. nr 1 (familj)

Man betalar medlemsavgift 500 kr + träningskort 3000 kr. Under året lyckas man arbeta ihop 6 poäng vilket innebär att man under nästkommande år betalar 500 kr i medlemsavgift + 1500 kr för träningskortet (som är den resterande summa man inte lyckats arbeta ihop).

Ex. nr 2 (familj)

Man betalar medlemsavgift 500 kr + träningskort 3000 kr. Under året lyckas man arbeta ihop full pott på 12 poäng, vilket innebär att man under nästkommande år betalar man endast medlemsavgiften på 500 kr.

Poäng

Beroende på hur lång aktiviteten är så får man olika antal poäng. Poäng tilldelas per person o aktivitet.


1 poäng

Träningsansvarig, ledare/tränare för aktivitet, medverkan på evenemang, utbildning, styrelsemöte, arbete etc. kväll 17.30-20.30 eller helg 10.30-14.30.


2 poäng

Arbetsdag 09.00-15.00, tävlingsdag oavsett tid (dock oftast 08-16), utbildning – heldag.

Fördelar med att vara medlem och inneha träningskort


 • Du tränar billigare.
 • Du får reda på vad som händer i klubben via e-post och SMS.
 • Rätt att medverka på crosskola och klubbträningar.
 • Du betalar inget för tävlingar som klubben arrangerar.
 • Du har möjlighet att påverka verksamheten.
 • Reducerat pris på medlemskap hos Nordic Wellness. Tecknas genom föreningen. Kontakta oss för mer info.


Avgifter

Avgifter medlemmar gäller 1 person eller familj som bor på samma adress

Medlemsavgift 500 kr

Träningskort (minus de ev. poäng man arbetat ihop x 250 kr) 3000 kr

Träningskort helt ny medlem 700 kr


Inbetalningen av medlems- o träningskortavgift gäller för alla som bor på samma adress oavsett hur många förare som bor på den aktuella adressen. Det går bara att arbeta ihop poäng till sig själv eller någon i sin familj. Brytdatum för poänginsamling är 31/12. Var och en ansvarar för att man skriver in sig närvaropärmen vid aktivitet (insamlade poäng baseras på detta).

Träningsavgift gäller per person

Träningsavg. icke medlem stora banan 200 kr/träning

Träningsavg. medlem utan träningskort stora banan 100 kr/träning

Träningsavg. icke medlem lilla banan 100 kr/träning

Träningsavg. medlem utan träningskort lilla banan 50 kr/träning



Hyrcyklar – information angående vår uthyrningsverksamhet 

VMCK har 4 st minicrosscyklar för uthyrning till intresserade barn 5-12 år som vill prova på utan att köpa en egen cykel. Sker endast i sällskap av förälder. Pris: 70 kr för ca 20 min.

 

Cyklarna är:

1st Honda CRF 50, lämplig för ca 5 - 6år

2st Honda CRF 110, lämplig för ca 7 - 10år 

1st Honda CRF 125, lämplig för ca 11år-

 

Uthyrningen följer våra öppettider för träning. I den mån träningsansvariga har mölighet att hjälpa till med det.

 

För att hyra kontaktar men den träningsansvarige som finns på plats på banan. Vi har hjälm och skydd. Ni tar med grova skor/stövlar. Uthyrning sker endast i sällskap med målsman, ingen körning utan att målsman finns på plats.